Antanta  

Posted by dantntfcs in , ,

Antanta a fost un bloc creat cu puţin timp înainte de primul război mondial şi format din Franţa, Imperiul Britanic şi Imperiul Rus. Romania adera si ea la Antanta in 1916. Blocul a fost victorios în Primul Război Mondial, cu excepţia Rusiei care a ieşit din război în 1917.

Tripla Înţelegere/Antanta a fost formată în trei etape succesive. Prima etapă a fost cea a semnării unor acorduri franco-ruse (1891-1893), care prevedeau ajutor militar reciproc, în cazul în care vreuna dintre cele două ţări ar fi fost atacată de către Tripla Alianţă. Etapa a doua s-a consumat în anul 1904, când s-a semnat acordul anglo-francez numit Antanta Cordială, iar etapa a treia a constat în acordul anglo-rus, din anul 1907, prin care cele două ţări şi-au delimitat sferele de influenţă în Asia, făcând posibile viitoare colaborări politico-militare în Europa.

This entry was posted on duminică, august 30, 2009 at duminică, august 30, 2009 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu